Galileo Galilei – Eigen werk

Leonardo da Vinci en Galileo Galilei

1.Leonardo was een vernieuwende uitvinder / wetenschapper. De renaissance betekent “wedergeboorte” dus alles werd opnieuw ontdekt en bedacht.

  1. Leonardo da Vinci schreef altijd zijn ideeën op in plaats van alles uit te vinden door proefjes te doen en naar buiten te gaan. da Vinci observeerde en keek naar wat hij wou onderzoeken. In de middeleeuwen deden ze maar wat.

3.Leonardo da Vinci was een grote denker omdat hij een homo universalis was, hij kon heel veel dingen en dacht veel na over wetenschap en filosofie. Hij was geen grote denker omdat hij alleen maar uitvindingen deed en geen grote gedachte ofzo had.

4.

  1. Meer aandacht en waardering, de mens heeft nu veel meer aandacht aan uitvindingen. En je word sneller bekend.
  2. Omdat je volgens hem in onze tijd pas wetenschapper word als je, je op één onderdeel concentreert. Je moet ook veel regelmatig publiceren.
  3. Mensen zijn gierig, en willen steeds meer uitvindingen.
  4. Eigenlijk wel waar, maar niet iedereen is zo.

 

  1.  De wetenschappelijke revolutie

7.

  1. Hij was niet degene die ontdekte dat de aarde om de zon draait. Galileo was professor in de sterrenkunde aan de universiteit van Padua, Italië.
  2. Omdat hij de theorie van de zon openbaar verdedigde.
  3. Ja, want hij heeft iets uitgevonden wat veel invloed had op de mens, ook verdedigde hij een grootte ontdekking.
  1. Omdat de mens zich bezig hield met Observeren, Experimenteren, Waarnemen. Ook kwamen ze erbij dat de kerk niet klopte, dat kwam allemaal door Galileo Galilei omdat hij had onderzocht of de dingen wat de kerk zei wel waar was.